| 1 comments ]

18 April 2007



(0800)



Aku pegi ke sekolah memandu...aku breakfast, pastuh dia anta aku kat PMC - Pusat Memandu Cermat, Berserah, Kuantan. Lame la gak aku menunggu....aku check in untuk test....





(1000)



Aku test ulangan moto...hehe...last year aku failed bahagaian 2, keselamatan...sebab jatuh kat titi dia...



Tapi hari nih aku x konfiden laaa...titi tuh macam bala kat aku...



SERAMMMMM.....



Seketika kemudian, aku dapat laksana ujian moto tuh dengan jayanya....time pegi kat pondok JPJ tuh, aku kene gertak...haha...aku balas balik...diam dia...huahaha...



Tengok kat kotak Lulus/Gagal tuh, aku tgk dia tanda kat bahagian lulus....lega aku....hehe...dapat P dah moto aku.



One down, 2 tests to go...





(1200)



Setelah lama aku menunggu...pokcik tuh (merujuk kepada pegawai JPJ yang uji aku) panggil  name aku...aku buat test jalan raya dulu...pokcik tuh bapok garangnyer...macam antu sembelit...



Aku bawak je lah bodo2...hehe, aku jeling kat form yang dia pegang tuh, macam ada pangkah...ade la yang aku salah....tapi aku pass gak...huahahaha....



Ujian jalan raya dah abis....tinggal bukit ngan parking lak...





(1245)



Aku buat bukit, semua flow ok je...time dia kate ok, aku jadi bodoh...aku diam je...huahaha...dah 2 kali dia cakap ok, barulah aku start enjin tuh semule...huahaha....bodohnyer rase....



Then aku buat parking....ok jer...lancar...abis2 dia kate pegi kat bawah (maknenye jumpe cikgu aku tu lah). Keputusan x kuar agi...



Aku tanyer cikgu aku, dia kate petang nih...ok, aku tunggu...





(1600)



Aku call cikgu aku tuh...'camner? okeh?' dia kate ok, aku jawab oh, yeah, bebeh...hahaha...gile ke aku cakap gitu....x lah, aku hepi ler...



Lesen P aku tuh dia kate siap hari jumaat nih...so, aku kene tunggu lah nampoknyer...ok ler...janji aku dah leh drive...

1 comment:

  1. wahhh !
    best laaa ka kan !
    aku pown tgh ondeway nk dapat ni!

    ReplyDelete

P/S: Kepada pemberi komen 'tanpa nama' atau 'anonymous' diharapkan dapat meletakkan nama samaran di kaki komen untuk menunjukkan keikhlasan anda. Terima kasih.