| 41 comments ]

3 April 2007



Aku dapat surat, dari UPNM. Interview kat Kedah. Aku postpone driving test aku, beli tiket bas..RM44.60. Malam tu, aku beli barang kat Giant. Masa balik, tiub motosikal aku meletup. Alamak!! X-ray tak buat lagi!





4 April 2007



Aku kene ulang alik 4 kali dari Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) ke Poliklinik Kerajaan Berserah (PKB). Gile betol bengong la pihak hospital ni. Borang X-ray kene amik kat PKB, x-ray kene buat kat HTAA. Dapat pengesahan dr kat PKB semule. tak ke bengong namenye. BAHLOL betol! Dah le nak dapat setitik dakwat pen dr untuk pengesahan kene tunggu lebih 3 jam. Sialan betol! Nombor giliran aku 4009, tapi nombor  4012 naik dulu. SIALAN BETOL! Kire2 tambang teksi aku mase hari tu ada dekat RM67. Abis duit aku. Haaa...nak buat Xray pun dah kene bayar RM20. Pagi tuh je aku abis RM87. Pas tu aku pegi jahit kasut aku...kene bayar RM20. Untuk hari tu je aku terbang RM112.



Malam tu aku bertoalak ke Alor Setar pada pukul 8.30 malam.





5 April 2007



Image006_1Image008Aku sampai Alor Setar kol 9 pagi. Aku jumpe Pesa Capub, Keri Kuwiik, Syuk Ricardo, Zekri ngan Park Ang. Kite orang register sesame. Aku dah register, aku dapat tag biru no 30. No calon aku B30.



Image014 Ni lah tag aku. Nak tunggu punyer la lama, tunggu dari kol 10, kol 2 baru daptat register. Penempatan aku kat Kem Kelubi. Flat pegawai TUDM. Agak 15 minit journey dari KTU. Hehe...best masyuk.



Memule check2 ada 20 orang patut dalam satu rumah...tapi bile dah masuk, tinggal 13 orang. yg lain masuk rumah lain...best ooo...x ramai. Image030 Image033



Petang tu ada taklimat. aku sampai lambat...ntah ape ntah depa carut mase aku xde. Aku x tau pape pun. Malam tu balik kem kol 8. Lewat malam sket, aku g smule ke KTU isi borang ape ntah. Aku isi je...hahaha...





6 April 2007



Lahirnya satu kumpulan yang special yang dinamakan Group Force 25, Terdiri daripada 25 oang yang bermasalah kesihatan seperti BMI lebih 27 dan budak specky. Aku tergolong skali le. Kite orang kene buat medical checkup lebih awal daripada kumpulan biru yang lain. Yang lain, pergi amik paper test. Kami kene wat medical checkup ngan kumpulan merah ngan calon awam. KIte orang ni rasenye macam halimunan. Macam xde sape nak layan. Kite orang buat bising kat khemah pun xde sape nak tegur. Hahaha...kite orang ni leh jadi spy ni...sampai orang sendiri x 'nampak' kami...hahaha...Aku pass sume test. Dari 25 orang, 2 orang betul2 lepas. 5 orang lagi dapat dipertimbangkan semula.Image012Image013 Keri gagal medical checkup. Aku balik kem kol 9 malam. Untuk hari ni je dekat 250 orang kene singkir.





7 April 2007



Group Force 25 dibubarkan. Seven Brothers ditubuhkan, terdiri daripada 7 orang yang lulus medical checkup ngan dipertimbangkan semula. Hari ni kami amik paper ngan budak merah. Kami stay sehari suntuk kat 6 RAMD. Test kami berjalan ngan lancar. Balik2 je, ramai roomate aku kene singkir. Daripada 13 orang, tinggal 6 orang je. Cedih gile....untuk kumpulan biru lak, hari ni dekat 250 orang gak tersingkir.



Dm_6_ramdImage024



Memori di dewan makan 6 RAMD







8 April 2007



Hari ni, aku ada ujian fizikal. Kena lari 3.2 km. Aku sengaja lari slow2. Aku tolong Zek. Aku x tau berapa masa aku. Aku ingat nak gagalkan diri aku. Petang tu ada ujian personalaiti. Aku jawab sume ngan jawapan yang buruk2 pasal diri aku. Sebab aku nak gagal.





9 April 2007



Hari menandatangani kontrak...setelah sekian lama berfikir, aku tarik diri. Sebab aku xnak sign kontrak tu. Kalu aku sign kontrak tu, peluang aku untuk mendapat peluang pendidikan yang lebih baik akan terhapus. Inilah keputusan terbesar dalam hidup aku. Ada lagi 6 orang join aku...





10 April 2007



Kol 10 pg, depa lepaskan aku kat stesen bas. Tapi tiket ke kuantan pukol 8 malam. Ape aku nak buat dalam masa 10 jam tu? Aku round2 sket, kol 12, aku sewa bilek sampai kol 7. Aku x berani sangat g jauh dari stesen bas tu. Kau mane reti kawasan Alor Setar ni. Ahhh....aku tido puas2 sambil tengok AXN. Malam tu, aku tunggu kat terminal bas. Kate kol 8, 8.45 baru sampai bas aku. Aku bertolak kol 9 malam.





11 April 2007



Pada pukul 7 pagi, aku sampai ke Kuantan. Hati aku heppi. NO PLACE LIKE HOME... Agak2 kol 8, aku sampai rumah...huh, lega.





Image018Image032

41 comments:

  1. I'm sincerely glad you didn't take the leap. Though I’m sure you benefited from the whole experience.

    ReplyDelete
  2. [...]we like to honor other sites on the web, even if they aren't related to us, by linking to them. Below are some sites worth checking out[...]...

    [...]the time to read or visit the content or sites we have linked to below the[...]...

    ReplyDelete
  3. Super Cheap Bass Guitars...

    [...]we like to honor other sites on the web, even if they aren't related to us, by linking to them. Below are some sites worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  4. When Moving...

    [...]directly below you will see the anchor text to your web-sites which we feel you ought to go to[...]...

    ReplyDelete
  5. Learn More About Hypnosis...

    [...]we like to honor other sites on the web, even if they aren't related to us, by linking to them. Below are some sites worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  6. Credit Debt...

    [...]while the sites we link to below are completely unrelated to ours, we think they are worth a read, so have a look[...]...

    ReplyDelete
  7. Colon Cleanse Health...

    [...]we like to honor other sites on the web, even if they aren't related to us, by linking to them. Below are some sites worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  8. Car Factory Warranty...

    [...]just below, are some totally unrelated sites to ours, however, they are definitely worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  9. whole house water filtration system reviews...

    [...]here are some links to sites that we link to because we think they are worth visiting[...]...

    ReplyDelete
  10. Get Lawyers...

    [...]just below exist many URLs to sites that we link to because I feel they are worthwhile[...]...

    ReplyDelete
  11. Commonality in Content...

    [...]the material is very relevant in its provocation to what we discuss in prior articles[...]...

    ReplyDelete
  12. Computer Monitor...

    [...]here are some links to sites that we link to because we think they are worth visiting[...]...

    ReplyDelete
  13. Bariatric Surgery Albuquerque...

    [...]we like to honor other sites on the web, even if they aren't related to us, by linking to them. Below are some sites worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  14. Extenze...

    [...]other results from Google site search[...]...

    ReplyDelete
  15. Bariatric Surgery Anaheim...

    [...]we like to honor other sites on the web, even if they aren't related to us, by linking to them. Below are some sites worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  16. Bariatric Surgery Anchorage ...

    [...]just below, are some totally unrelated sites to ours, however, they are definitely worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  17. Bariatric Surgery Arlington...

    [...]we like to honor other sites on the web, even if they aren't related to us, by linking to them. Below are some sites worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  18. Immigration Solicitors ...

    [...]we like to honor other sites on the web, even if they aren't related to us, by linking to them. Below are some sites worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  19. Property Solicitor ...

    [...]the time to read or visit the content or sites we have linked to below the[...]...

    ReplyDelete
  20. Watch NHL...

    [...]here are links to sites that I enjoy reading on a weekly basis[...]...

    ReplyDelete
  21. Property Solicitors ...

    [...]we like to honor other sites on the web, even if they aren't related to us, by linking to them. Below are some sites worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  22. Immigration Lawyers...

    [...]the time to read or visit the content or sites we have linked to below the[...]...

    ReplyDelete
  23. Kasper Suits...

    [...fairly and I am going to use it at my own internet page, thank you so much..]...

    ReplyDelete
  24. loan officers marketing...

    [...]we like to honor other sites on the web, even if they aren't related to us, by linking to them. Below are some sites worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  25. Streamtorrent...

    [...]and there are many other blogs out there who use these types of plugins such[...]...

    ReplyDelete
  26. Amazing site...

    [...]the time to read or visit the content or sites we have linked to below the[...]...

    ReplyDelete
  27. honest seo marketing videos...

    [...]the time to read or visit the content or sites we have linked to below the[...]...

    ReplyDelete
  28. P2P4U Sports...

    [...]so for our site visitors we want to find out which blogs you check out each week other then us[...]...

    ReplyDelete
  29. 1.) Keys, locks and more...

    2.) [...]we came across a cool site that you might enjoy. Take a look if you want[...]...

    ReplyDelete
  30. 1.) Business Security...

    2.) [...]haha this was one funny post. I laughed when I read it.[...]...

    ReplyDelete
  31. A great blog...

    [...]just below, are some totally unrelated sites to ours, however, they are definitely worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  32. Linky, linky, blogs we likey...

    [...]while the sites we link to below are completely unrelated to ours, we think they are worth a read, so have a look[...]...

    ReplyDelete
  33. OpenOffice Download...

    [...Be Sure You Accept This Swapping Invitation...] ...

    ReplyDelete
  34. Kasper Suits...

    [...very interesting and I'm proposing to put it to use at my own internet page, bless you..]...

    ReplyDelete
  35. Best Yacht Charters in Mallorca...

    [...]below you'll find the link to some sites that we think you should visit[...]...

    ReplyDelete
  36. We can show you where to get the best deals on chi hair dryers ...

    we like to honor other websites on the internet, even if they are not related to us, by linking to them. Below are some web sites worth checking out...

    ReplyDelete
  37. Worthwhile read...

    [...]we like to honor other sites on the web, even if they aren't related to us, by linking to them. Below are some sites worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  38. watch movies online for free...

    [...]while the web sites we link to below are completely unrelated to ours, we reckon they are worth a read, so have a look[...]...

    ReplyDelete
  39. mens watches...

    [...]below you'll find the links to some sites that are well worth checking out[...]...

    ReplyDelete
  40. Portable printers for your office on the go...

    just below, are some completely unrelated web sites to ours, nevertheless, they're absolutely worth checking out...

    ReplyDelete
  41. Well, I do not know if that is going to work for me, however definitely proved helpful for you! :) Excellent post!

    ReplyDelete

P/S: Kepada pemberi komen 'tanpa nama' atau 'anonymous' diharapkan dapat meletakkan nama samaran di kaki komen untuk menunjukkan keikhlasan anda. Terima kasih.