| 8 comments ]
Apa? Satu UMP terpedaya dengan sendiket menjual kereta Perodua Kancil terpakai? Siapakah yang sanggup melakukannya kepada pelajar UMP?

Banyak persoalan yang boleh timbul dari pernyatan aku di atas. Sebenarnya, mereka terpedaya bukanlah kerana ada penjual yang menipu tetapi kerana tindakan aku yang drastik terhadap sebuah kereta Perodua Kancil.

Apa pun, tengok gambar ini dahulu. Klik gambar untuk besarkan.



Iklan yang 'dikeluarkan' oleh aku





Inilah keretanya



Apa masalahnya? Masalahnya ialah kereta ini dah parking di depan rumah aku sudah lebih dua minggu tanpa gerak. Siapa punya pun aku tak tahu. Sudahlah letak kereta makan kawasan yang sepatutnya boleh letak dua buah kereta. Masalah lain adalah empat orang penghuni rumah aku memiliki kereta. Menyusahkan kami sahajalah kalau ada kereta ini betul-betul di depan rumah aku. Kami dah menyumpah-nyumpah pemiliknya yang tak bertanggungjawab ini, dan apa yang ditunjuk dalam gambar ini adalah langkah kecil sahaja. Ada langkah yang lebih drastik yang akan kami lakukan. Mungkin sesuatu yang akan berlaku pada kereta tersebut?

Nak tahu? Sila datang ke KK2, Blok N-17. Nak masuk, sila beri salam.

*****
Nota Kaki:
1. Cadang nak buat kunci supaya kami boleh gunakan kereta itu.
2. Jangan call nombor dalam gambar tu. Auta semata-mata. Kasihan kepada yang cuba mendail nombor tersebut.
3. Malam ni ada test 2 Matematik.

8 comments:

  1. SalaAm..

    Agak kejam, tapi memang patut dijual sungguh-sungguh. Timbang kilo pun okey tu.. Haha..

    ReplyDelete
  2. hahah..
    klakar..
    tp blum cukup kejam laaa...
    kasi lg kejam ar...
    da la slumber je die tinggal kete kt situ 2 mggu..
    gile x sayang kete ke ape..
    klu xnk,ko kasi aku jela..
    ak pn nak sgt ade kete nii...

    cdgn:
    korang pokah je keta tu..
    amk pape yg patut,then jual..
    baru pdn muke die..
    hak33333...
    jahat nya aku..
    hahahahahaha...
    gurau je weh... (^^,)

    ReplyDelete
  3. Hawa >> haha....sian lak kat tuannye nnt...hahaha

    budak pink >> mmg cadang nk buat cmtuh dah....tp tuan dia dh alihkan dulu...hahaha

    ReplyDelete
  4. hahaha..

    2 la nsb bek die dh alih..

    kalo die x alih..

    mmg aku.................


    (stil xleh watpe la hehe)

    kejam gler bdk pink neh haha... mentang2 la bdk kuat. haha.. buli org ja kejanya... hehe...

    ReplyDelete
  5. ooo...dah alih ek...
    bru ingat nk g rompak je kete tu..
    hahahahah~~~

    oit pakcik sayur kucai!
    suke hati ja ngutok aku eh..
    aku x pnah pun buli org tau...
    aku ni pnya la sopan santun,kiut miut,lemah lembut..
    hg tuduh aku macam2 ek.,.
    dosa oo wt fitnah..
    hakhakhak.. (^^,)

    ReplyDelete
  6. kucai sama itu budak pink >> adooohhh....boleh pulak korang gadoh kat seneh....

    kalo gituh, cepat masok gelanggang....gusti masing2...aku pegadil...

    ReplyDelete
  7. laa.. igt ke mmg jual btol2..
    hahaha..
    tp xder lah smpai satu ump terpedaya..
    lorong blok tue jee

    ReplyDelete
  8. Haha...tp ramai gak dtg umah tanye pasal kete tuh
    haha

    kte org jwb yg kte org xkenal tuan yg 'menjual' ajer...haha

    ReplyDelete

P/S: Kepada pemberi komen 'tanpa nama' atau 'anonymous' diharapkan dapat meletakkan nama samaran di kaki komen untuk menunjukkan keikhlasan anda. Terima kasih.