| 12 comments ]
Semalam aku baru menerima pengesahan daripada Cikgu Huda (KMKN) tentang kursus multimedia yang akan aku kendalikan di KMKN pada 26 Jun nanti. Kursus ini hanyalah tertumpu kepada Powerpoint Presentation sahaja. Bukannya tak mampu untuk mengajar perisian lain, tetapi biarlah mereka maju sedikit demi sedikit.

Aku juga ada kawan-kawan yang master menggunakan perisian lain. Azri dengan Adobe Photoshop, Imran dengan Flash Pro, Bryce dan lain-lain, Shrek dengan Swish, Apak dengan Adobe Premier, dan kawan-kawan aku yang lain yang ada kepakaran tersendiri.

Aku cuma master Microsoft Powerpoint Presentation dan diploma Adobe Photoshop. Untuk software lain-lain, kebanyakan aku hanya mencapai tahap dari PMR hingga sijil sahaja.

Sejurus itu, pada petangnya pula aku mengajak Azri untuk membincangkan tentan apa yang akan aku bentangkan nanti. Kreativiti.

Aku tak perlu ajar tentan Powerpoint, tetapi aku perlu janakan kreativiti dan terjemahkan kreativiti mereka ke dalam powerpoint. Itulah yang kami bincangkan semalam. Berpandukan hasil multimedia aku (yang cangih-canggih) hasilkan sebelum ini, kami mencadangkan beberapa hasil aku yang menarik untuk ditunjukkan kepada mereka.

Kini, aku hanya siapkan nota ringkas dan sedikit slide presentation untuk dibawa ke Kedah.

Sebelum pulang, aku dan Azri sempat lagi untuk mengambil gambar. Sudahlah kami dah melangkah 20 tapak menuju ke kereta, boleh pula berpatah balik semata-mata mahu menangkap gambar. Inilah namanya KALAU DUA ORANG BERKEPALA SENGAL BERTEMU, SEMUANGA MENJADI SENGAL.



Pokok di belakang, menyemak saja





Berlatar belakangkan landmark Kuantan. Ala Hollywood gitu.





Kesengalan kami di Benteng


12 comments:

  1. hahahaha...2 orang berkepala sengal ko kabo??? hik2....btw, baru ader kenangan ohh....hik2...walaupun lakonan..lalala

    ReplyDelete
  2. @aurox_3d
    Haha...memang sengal pon...hahaha

    ReplyDelete
  3. baru ingt nk ajak ko tgk wayang..huhu...xdpt r kita dating yer..hehe..

    ReplyDelete
  4. aku ada software adobe premier tp ta reti guna sooo rumit, aku nak blaja la wei, stakat ni ak degree powerpoint je hehe... sape2 ley tolong, azri ak da book utk adobe photoshop hehe

    ReplyDelete
  5. @fatiehah
    Eleh...mcm ye je nak ajak tgk wayang...

    ReplyDelete
  6. @Syazwan Nizam
    Hehe...aku kene byk stdy ag software2 laen...
    hahaha

    ReplyDelete
  7. btol la syam..
    aku nk tgk jgn pandang belakang congkak...
    tp xde driver...hik3x..
    lgpon, ak tkt ko bosan je asyk kuar ngan ak...haha...

    ReplyDelete
  8. @fatiehah
    Haha....mcm2 le ko neh...
    ko tgk le citer tuh...
    best...
    akut tgk mlm2 bute kol 11 mlm
    seram bin kelakar....
    kah3x

    ReplyDelete
  9. woi nk tgk gak citer tu..hahaha..smpn kn 1tket tuk ak ek..hehehe

    ReplyDelete
  10. @hafizah
    hangpa pi tgk sorang la. cek dah tgk dah...lagi pon cek nak balik kedah nih...
    hehehe

    ReplyDelete
  11. ek eleh..tba2 lak ckap kdah..tau la nk p kmkn..huhuhu..kim slam kt kmkn ku..

    ReplyDelete
  12. cek cakap gini bukan pasai apa...cek nak jenguk2 anak mami pulak lepas tu...
    hehehe

    ReplyDelete

P/S: Kepada pemberi komen 'tanpa nama' atau 'anonymous' diharapkan dapat meletakkan nama samaran di kaki komen untuk menunjukkan keikhlasan anda. Terima kasih.